Kajaani Dance festival ja Uudet tanssit -koreografiakatselmus

TO  28.1. –  SU 31.1.2021    KAJAANISSA

Kajaani Dance festival ja Uudet Tanssit -koreografiakatselmus tammi-helmikuun vaihteessa on erityislaatuinen tanssijoiden, tanssintekijöiden ja yleisön kohtauspaikka.  Tapahtuma valloittaa Kaukametsän alueen majoituspaikkoja myöten vuodesta toiseen. Tapahtuma järjestetään jo 31. kerran. Kajaani Dance festival oli alkujaan paikallinen, josta se pian kasvoi valtakunnalliseksi ja tätä nykyä kansainväliseksi tanssitapahtumaksi. Yhteistyössä on voimaa. Kun on tahtoa toimia, asioita ja kehitystä tapahtuu. Vastaavaa monen yhteistyötahon tanssitapahtumaa ei löydy Suomesta.

Yleisölle tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tunnelman ja puitteet. Ohjelmisto on monipuolinen iloisesta leikkimielisestä tanssista vakavampaan ja pohdiskelevaan tanssiin, kaikkia tanssinlajeja edustaen - yhtä kaikki taidolla ja tunteella. Tanssijajoukko on laaja -pienistä balleriinoista raudanlujiin ammattilaisiin.

Tapahtuman taiteellisena johtajana on toiminut Minna Palokangas vuodesta 1996 ja Tuula Tikkanen Kaukametsän salin tapahtumapäällikkönä. Kajaani Dance festival -tapahtuma on vakiinnuttanut asemansa suomalaisten tanssitapahtumien joukossa. Varsinkin viime vuosina kansainvälistynyt koreografiakatselmus on tullut tunnetuksi suomalaisten koreografien, tanssijoiden ja tanssikoulujen keskuudessa jo 25 vuoden ajan. Kaukametsän tiloissa on tuona helmikuun viikonloppuna vipinää, kun yli viisisataa 8-vuotiaasta aikuiseen tanssin harrastajaa ja ammattilaista osallistuu tapahtumaan.