Kajaani Dance festival ja Uudet tanssit -koreografiakatselmus

TO  30.1. –  SU 2.2.2020    KAJAANISSA

Kajaani Dance festival ja Uudet Tanssit -koreografiakatselmus tammi-helmikuun vaihteessa on erityislaatuinen tanssijoiden, tanssintekijöiden ja yleisön kohtauspaikka.  Tapahtuma valloittaa Kaukametsän alueen majoituspaikkoja myöten vuodesta toiseen. Tapahtuma järjestetään jo 30. kerran. Kajaani Dance festival oli alkujaan paikallinen, josta se pian kasvoi valtakunnalliseksi ja tätä nykyä kansainväliseksi tanssitapahtumaksi. Yhteistyössä on voimaa. Kun on tahtoa toimia, asioita ja kehitystä tapahtuu. Vastaavaa monen yhteistyötahon tanssitapahtumaa ei löydy Suomesta.

Yleisölle tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tunnelman ja puitteet. Ohjelmisto on monipuolinen iloisesta leikkimielisestä tanssista vakavampaan ja pohdiskelevaan tanssiin, kaikkia tanssinlajeja edustaen - yhtä kaikki taidolla ja tunteella. Tanssijajoukko on laaja -pienistä balleriinoista raudanlujiin ammattilaisiin.

Tapahtuman taiteellinen johtaja on ollut Minna Palokangas vuodesta 1996 ja Tuula Tikkanen Kaukametsän tapahtumapäällikkönä. Kajaani Dance festival -tapahtuma on jo vakiinnuttanut asemansa suomalaisten tanssitapahtumien joukossa. Varsinkin viime vuosina kansainvälistynyt koreografiakatselmus on tullut tunnetuksi suomalaisten koreografien, tanssijoiden ja tanssikoulujen keskuudessa jo 24 vuoden ajan. Kaukametsän tiloissa on tuona helmikuun viikonloppuna vipinää, kun yli viisisataa 8-vuotiaasta aikuiseen tanssin harrastajaa ja ammattilaista osallistuu tapahtumaan.