Kajaani Tanssii-Uudet tanssit -koreografiakatselmus

LA   9.2. –  SU 10.2.2019    KAJAANISSA

Kajaani Tanssii –tapahtuma helmikuussa on erityislaatuinen tanssijoiden, tanssintekijöiden ja yleisön kohtauspaikka.  Tapahtuma valloittaa Kaukametsän alueen majoituspaikkoja myöten vuodesta toiseen. Tapahtumaa on järjestetty jo 27 vuoden ajan. Kajaani Tanssii -tapahtuma oli alkujaan paikallinen, josta se pian kasvoi valtakunnalliseksi ja tätä nykyä kansainväliseksi tanssitapahtumaksi. Yhteistyössä on voimaa. Kun on tahtoa toimia, asioita ja kehitystä tapahtuu. Vastaavaa monen yhteistyötahon tanssitapahtumaa ei löydy Suomesta.

Yleisölle tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tunnelman ja puitteet. Ohjelmisto on monipuolinen iloisesta leikkimielisestä tanssista vakavampaan ja pohdiskelevaan tanssiin, kaikkia tanssinlajeja edustaen - yhtä kaikki taidolla ja tunteella. Tanssijajoukko on laaja -pienistä balleriinoista raudanlujiin ammattilaisiin.

Tapahtuman taiteellinen johtaja on ollut Minna Palokangas vuodesta 1996 ja Tuula Tikkanen tapahtumasihteerinä. Kajaani Tanssii –tapahtuma on jo vakiinnuttanut asemansa suomalaisten tanssitapahtumien joukossa. Varsinkin viime vuosina kansainvälistynyt koreografiakatselmus on tullut tunnetuksi suomalaisten koreografien, tanssijoiden ja tanssikoulujen keskuudessa jo 22 vuoden ajan. Kaukametsän tiloissa on tuona helmikuun viikonloppuna vipinää, kun yli kolmesataa 8-vuotiaasta aikuiseen tanssin harrastajaa ja ammattilaista osallistuu tapahtumaan.