Tanssikoulumme tarjoaa monipuolisesti erilaisia tanssilajeja kaiken ikäisille ja tasoisille tanssijoille. 

Taaperotanssi

(1-3 vuotiaat) Tunneilla tanssitaan, lauletaan, loruillaan, liikutaan ja leikitään yhdessä aikuisen kanssa. Opitaan hahmotamaan muotoa, tilaa, musiikkia ja rytmiä. Opitaan tanssitekniikkaa ja perusasentoja ikäkaudelle sopivassa muodossa. Elämyksellistä leikkiä tanssin keinoin. 

Varusteet: Jumppapuku tai shortsit/colleget, t-paita, paljaat jalat tai sisätossut. Pitkät hiukset napakasti kiinni. 

Lastentanssi ja KiddieJam

(3-6 vuotiaat) Lastentanssissa ja KiddeJam tanssitunneilla tutustutaan leikinomaisessa muodossa tanssin perusteisiin, työskentelyyn ryhmässä, parin kanssa ja yksin. Opitaan hahmottamaan muotoa, tilaa, musiikkia ja rytmiä, opitaan tanssitekniikkaa ja perusasentoja ikäkaudelle sopivassa muodossa. Fyysis-motoristen harjoitusten lisäksi tuntiin sisältyy runsas luova aines, joka johdattaa lasta löytämään kehon ilmaisumahdollisuudet ja liikunnan ilon. Opetus antaa valmiuksia jatkossa eri tanssin lajien opintoihin.

Varusteet: Jumppapuku tai shortsit/colleget, t-paita, paljaat jalat tai sisätossut. Pitkät hiukset napakasti kiinni.

Poikien tanssi

Motoristen taitojen, ilmaisukyvyn ja luovuuden kehittämistä: lihasvoima ja venyvyys, ketteryys, liikkeen rytmi, akrobatia, eri kehon osien koordinaatio. Tavoitteena tukea kokonaisvaltaista kehitystä ja säilyttää luontainen liikkumisen ilo. Luovia tehtäviä sekä ryhmän jäsenenä olemista. Kannustusta tanssi-ilmaisuun sekä avoimuuteen omille liikeideoille. Tätä päivää musiikissa sekä tanssissa ja sen eri tyylilajeja mm. hip hop ja break. Tutustutaan tanssin eri elementteihin ja edetään kohti tanssiteknisiä harjoitteita. 

Varusteet: Shortsit/collegehousut ja t-paita, isoimmilla myös sisäpelikengät mukaan opettajan ohjeen mukaan, juomapullo.

Katutanssit

Hip-hop -musiikista ja -kulttuurista syntynyt tanssityyli, jolla on valtavasti harrastajia ympäri maailmaa. Tanssilla on rikas historia ja tyylisuuntia on monia. Tunneilla käydään läpi eri tyylien perustekniikkaa, askeleita, tanssisarjoja sekä kehitetään lihaskuntoa ja koordinaatiota. Tanssi on energinen ja sopii kaiken ikäisille. 

Varusteet: Rennot ja joustavat vaatteet, lenkkarit, joissa on kevyt ja hyvä tanssia ja juomapullo.

Jazztanssi

Tunneilla harjoitellaan jazztanssin tekniikkaa, liikkuvia askelkuvioita ja tanssisarjoja, joissa vartalon eri tasojen isolation tekniikalla, koordinaatiolla, irtonaisuudella ja eloisan rytmisellä liikkeellä on oleellinen osuus. Jokaisen omaan ryhtiin, notkeuteen, venyvyyteen ja lihaskuntoon kiinnitetään myös huomiota. Monipuolinen musiikki painottuen jännittäviin rytmeihin. 

Varusteet: Polvi- tai nilkkapituiset joustavat housut ja ihonmyötäinen yläosa (esim. T-paita). Paljaat jalat, tossut tai tanssiin sopivat kengät (opettajan ohjeiden mukaan).

Nykytanssi

Tunneilla harjoitetaan nykytanssitekniikan perusteita ikäkaudelle sopivassa muodossa, koordinaatiota, notkeutta, voimaa, musiikin ja rytmin yhdistämistä liikkeisiin sekä tilan hahmottamista. Tunnit sisältävät harjoitteita keskilattialla, liikkuvan osuuden ja tanssisarjoja. Luovien harjoitteiden kautta pyritään löytämään oman kehon mahdollisuudet, liikelaadut ja rohkeus ilmaista itseään tanssimalla. Oman minän ja hyvän ryhmähengen vahvistamista.

Varusteet: Polvi- tai nilkkapituiset joustavat housut ja ihonmyötäinen yläosa (esim. T-paita). Paljaat jalat, tossut tai tanssiin sopivat kengät (opettajan ohjeiden mukaan).

Äijien tanssi

Monipuolisesti eri tanssinlajeja hyödyntävää tanssia. Koordinaation, luovuuden ja ilmaisukyvyn kehittämistä: lihasvoima, venyvyys, ketteryys, liikkeen rytmi. Tutustutaan tanssin eri elementteihin. Hauskaa ja energistä tanssia!

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet, kengät opettajan ohjeiden mukaan, juomapullo ja hikipyyhe.

LatinoShow

Tunneilla tutustutaan erilaisten showtanssin ja  latinalaistanssien vauhdikkaaseen maailmaan. Tanssilajeina ovat mm. Salsa, Cha-cha, Merengue ja Samba, joihin yhdistellään myös hieman showtanssin elementtejä. Tunneilla tutustutaan showtanssille tyypilliseen vartalonkäyttöön ja liikeratoihin, hauskanpitoa ja irrottelua unohtamatta! 

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet, tanssilenkkarit tai tossut ja vesipullo. 

DanceFit

On tehokas ja kaloreita kuluttava fitness-tanssitunti, jonka perusideana on tanssiliikkeiden helppous; jokainen pääsee heti kunnolla irrottelemaan ja nauttimaan tanssimisesta. Dance fit.-tunnilla ei tehdä koreografiaa tai opetella tanssitekniikkaa tai tehdä tanssiesitystä, vaan tärkeintä on hyvä mieli sekä monipuolinen ja hauska liikunta. Tunti sopii vasta-alkajille tai jo pidempään liikuntaa ja tanssia harrastaneille. Jokainen tunti on ainutlaatuinen, joten kyllästymään et pääse!

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet, tanssilenkkarit tai tossut, vesipullo ja hikipyyhe.

Bailatino alkeisryhmä ja jatkoryhmä

Bailatinotunneilla tanssitaan erilaisien latinalaisrytmien tahtiin helppoja koreografioita. Tunti soveltuu kaikille. Tämä tanssitunti on sinulle, joka haluat tanssin riemua ja hersyvää hikeä. Samalla kehität monipuolisesti kehon hallintaa, tasapainoa ja ryhtiä.
Tunnille voit osallistua ilman aiempaa tanssikokemusta.
Mikäli haluat, tanssitunneilla voit tanssia myös korkokengissä

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet ja vesipullo.

Zumba

Zumba on helppoa, sillä et tarvitse tunnille osallistuaksesi aikaisempaa tanssikokemusta. Zumba-tunnilla ei rakenneta koko tunnin mittaista koreografiaa vaan tunti etenee reippaasti fitness-tunneille tutulla tavalla. Mikä parasta, kaikki tanssivat omalla tyylillään!

Zumba on kaloreita kuluttava ja kuntoa kohottava tunti, jossa yhdistyy aivan huomaamatta myös lihaskuntoharjoittelu. Tunti on intervalliharjoittelua, jossa suorituksen intensiteetti vuorotellen nousee ja laskee. Keinuvat tanssiliikkeet antavat kunnon kyytiä koko vartalolle. 

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet, tanssilenkkarit tai tossut (ei liian karkeakuvioista pohjaa), vesipullo ja hikipyyhe.

DanceGirya- kahvakuulatanssi

Mitä on DanceGirya/KahvakuulaTanssi:
Tanssinopettaja Heli Hyvärisen kehittämä (2015) tanssilikuntamuoto, missä tanssitaan kahvakuulan (rannepainot, käsipainot, mikä tahansa paino) kanssa mm.lattarirytmejä.

Tanssillisesti DG soveltuu kaikille helppojen koreografioiden ansiosta! Jokainen voi määrittää itselleen sopivat painot, joita käytetään tanssikoreografioissa (500g- 4 kg).

DG on erittäin tehokas tanssiliikuntamuoto missä yhdistyy menevä musiikki, tanssin ihanuus sekä lihaskunnon tehostaminen liikkeisiin painoja käyttäen.  

Varusteet: Omat kahvakuulapainot, rennot ja mukavat treenivaatteet, sukat, sisätossut tai -kengät, vesipullo

Baletti aikuisille ja satubaletti pienille tanssijoille

Baletti

Baletti on kehoa vahvistava tanssinlaji. Balettitunneilla kehitetään lajille ominaista jalkojen aukikiertoa ja vahvistetaan tasapainoa sekä hyppy- ja pyörimistekniikkaa ikätasolle sopivalla tavalla. Tunneilla tehdään harjoituksia tangon ääressä ja keskilattialla. Tunnit sisältävät tanssitekniikan ja tanssileikkienkin lisäksi vartalon elastisuutta ja voimaa lisääviä harjoituksia sekä kehonhuoltoa. Pienet tanssisommitelmat ovat myös osa oppituntien sisältöä.

Tanssitunnille tarvitset rennot mukavat vaatteet, tanssitossut tai -sukat. Juomapullo.

Show High Heels

Show High Heels on juuri Sinulle, joka olet etsinyt naisellista tanssimuotoa. Tanssitunnin aluksi tehdään tanssillinen alkulämmittely ja perustekniikkaharjoituksia tasapainon kehittämiseksi. Harjoituksia tehdään paljain jaloin, matalilla tai korkeilla kengillä, mutta kaikkein tärkeintä on oppia oikea kävelytekniikka. Sen jälkeen keskitytäänkin tanssimiseen tanssityylistä toiseen vaihtuvissa sarjoissa, pääpainon ollessa latinalaistansseissa.

Tanssitunnille tarvitset rennot mukavat vaatteet, sukat tai -korkokengät. Juomapullo.

Chicmariis

Tunneilla tutustutaan erilaisten showtanssin ja latinalaistanssien vauhdikkaaseen maailmaan koreografian keinoin. Ryhmän esityksissä ovat tanssilajeina monet eri tyylisuunnat sekä esim: valssi, salsa, cha-cha, merengue, rumba ja samba, joihin yhdistellään myös hieman showtanssin elementtejä. Tunneilla tutustutaan tanssille tyypilliseen vartalonkäyttöön ja liikeratoihin, hauskanpitoa ja irrottelua unohtamatta!

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet, tanssilenkkarit tai tossut ja vesipullo.

BaZuGDance

BaZuGDance on bailatinon, zumban ja DanceGiryan (kahvakuulatanssin) monipuolinen yhdistelmätunti. Heli Vännisen kehittämällä tanssitunnilla edistytään niin monipuolisissa askelsarjoissa, tansseissa kuin lihaskunnon kehittymisessäkin. Kaikki etenee hyvällä fiiliksellä.

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet, tanssilenkkarit tai tossut ja vesipullo.

Omasta liikkeestä tanssiksi

Omasta liikkeestä tanssiksi -ryhmä on erityisen ihana tanssiryhmä. Tunnille osallistuaksesi et tarvitse aikaisempaa tanssikokemusta, mutta innostuneen mielen. Kaikkein parasta on se, että kaikki tanssivat omalla tyylillään!
Tunti on suunnattu erityislapsille.

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet, paljaat varpaat, sukat tai tossut ja vesipullo

Tanssimix

Tunneilla harjoitetaan monipuolisesti eri tanssintekniikan perusteita ikäkaudelle sopivassa muodossa, koordinaatiota, notkeutta, voimaa, musiikin ja rytmin yhdistämistä liikkeisiin sekä tilan hahmottamista. Tunnit sisältävät harjoitteita keskilattialla, liikkuvan osuuden ja tanssisarjoja. Luovien harjoitteiden kautta pyritään löytämään oman kehon mahdollisuudet, liikelaadut ja rohkeus ilmaista itseään tanssimalla. Oman minän ja hyvän ryhmähengen vahvistamista.

Varusteet: Jumppapuku tai shortsit/colleget, t-paita, paljaat jalat tai sisätossut, vesipullo. Pitkät hiukset napakasti kiinni.

Mamababylatino

Mamababylatino on äidin ja vauvan (0-12 kk) yhteinen tanssillinen ja vuorovaikutuksellinen liikuntamuoto. Vauva on tanssin aikana rintarepussa/kantoliinassa tai sylissä.
Tunnin aikana tanssitaan lattarimusiikkiin helppoja tanssisarjoja ja lopputunnista venytellään sekä tehdään vauvan kanssa varhaisen vuorovaikutuksen menetelmiä. Mamababylatino on laatuaikaa vauvan kanssa kunnon kohetessa. Samalla ryhmässä voi jakaa raskaus- ja vauva-ajan arjen asioita muiden äitien kanssa. Tunnille voi osallistua max 12 äitiä vauvoineen.

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet, tanssilenkkarit tai tossut ja vesipullo.