Tanssikoulumme tarjoaa monipuolisesti erilaisia tanssilajeja kaiken ikäisille tanssijoille. 

Taaperotanssi

(1-3 vuotiaat) Tunneilla tanssitaan, lauletaan, loruillaan, liikutaan ja leikitään yhdessä aikuisen kanssa. Opitaan hahmotamaan muotoa, tilaa, musiikkia ja rytmiä. Opitaan tanssitekniikkaa ja perusasentoja ikäkaudelle sopivassa muodossa. Elämyksellistä leikkiä tanssin keinoin. 

Varusteet: Jumppapuku tai shortsit/colleget, t-paita, paljaat jalat tai sisätossut. Pitkät hiukset napakasti kiinni. 

Lastentanssi

(3-6 vuotiaat) Tutustutaan leikinomaisessa muodossa tanssin perusteisiin, työskentelyyn ryhmässä, parin kanssa ja yksin. Opitaan hahmottamaan muotoa, tilaa, musiikkia ja rytmiä, opitaan tanssitekniikkaa ja perusasentoja ikäkaudelle sopivassa muodossa. Fyysis-motoristen harjoitusten lisäksi tuntiin sisältyy runsas luova aines, joka johdattaa lasta löytämään kehon ilmaisumahdollisuudet ja liikunnan ilon. Opetus antaa valmiuksia jatkossa eri tanssin lajien opintoihin.

Varusteet: Jumppapuku tai shortsit/colleget, t-paita, paljaat jalat tai sisätossut. Pitkät hiukset napakasti kiinni.

Poikien tanssi

Motoristen taitojen, ilmaisukyvyn ja luovuuden kehittämistä: lihasvoima ja venyvyys, ketteryys, liikkeen rytmi, akrobatia, eri kehon osien koordinaatio. Tavoitteena tukea kokonaisvaltaista kehitystä ja säilyttää luontainen liikkumisen ilo. Luovia tehtäviä sekä ryhmän jäsenenä olemista. Kannustusta tanssi-ilmaisuun sekä avoimuuteen omille liikeideoille. Tätä päivää musiikissa sekä tanssissa ja sen eri tyylilajeja mm. hip hop ja break. Tutustutaan tanssin eri elementteihin ja edetään kohti tanssiteknisiä harjoitteita. 

Varusteet: Shortsit/collegehousut ja t-paita, isoimmilla myös sisäpelikengät mukaan opettajan ohjeen mukaan, juomapullo.

Katutanssit

Hip-hop -musiikista ja -kulttuurista syntynyt tanssityyli, jolla on valtavasti harrastajia ympäri maailmaa. Tanssilla on rikas historia ja tyylisuuntia on monia. Tunneilla käydään läpi eri tyylien perustekniikkaa, askeleita, tanssisarjoja sekä kehitetään lihaskuntoa ja koordinaatiota. Tanssi on energinen ja sopii kaiken ikäisille. 

Varusteet: Rennot ja joustavat vaatteet, lenkkarit, joissa on kevyt ja hyvä tanssia ja juomapullo.

Jazztanssi

Tunneilla harjoitellaan jazztanssin tekniikkaa, liikkuvia askelkuvioita ja tanssisarjoja, joissa vartalon eri tasojen isolation tekniikalla, koordinaatiolla, irtonaisuudella ja eloisan rytmisellä liikkeellä on oleellinen osuus. Jokaisen omaan ryhtiin, notkeuteen, venyvyyteen ja lihaskuntoon kiinnitetään myös huomiota. Monipuolinen musiikki painottuen jännittäviin rytmeihin. 

Varusteet: Polvi- tai nilkkapituiset joustavat housut ja ihonmyötäinen yläosa (esim. T-paita). Paljaat jalat, tossut tai tanssiin sopivat kengät (opettajan ohjeiden mukaan).

Nykytanssi

Tunneilla harjoitetaan nykytanssitekniikan perusteita ikäkaudelle sopivassa muodossa, koordinaatiota, notkeutta, voimaa, musiikin ja rytmin yhdistämistä liikkeisiin sekä tilan hahmottamista. Tunnit sisältävät harjoitteita keskilattialla, liikkuvan osuuden ja tanssisarjoja. Luovien harjoitteiden kautta pyritään löytämään oman kehon mahdollisuudet, liikelaadut ja rohkeus ilmaista itseään tanssimalla. Oman minän ja hyvän ryhmähengen vahvistamista.

Varusteet: Polvi- tai nilkkapituiset joustavat housut ja ihonmyötäinen yläosa (esim. T-paita). Paljaat jalat, tossut tai tanssiin sopivat kengät (opettajan ohjeiden mukaan).

Äijien tanssi

Monipuolisesti eri tanssinlajeja hyödyntävää tanssia. Koordinaation, luovuuden ja ilmaisukyvyn kehittämistä: lihasvoima, venyvyys, ketteryys, liikkeen rytmi. Tutustutaan tanssin eri elementteihin. Hauskaa ja energistä tanssia!

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet, kengät opettajan ohjeiden mukaan, juomapullo ja hikipyyhe.

LatinoShow

Tunneilla tutustutaan erilaisten showtanssin ja  latinalaistanssien vauhdikkaaseen maailmaan. Tanssilajeina ovat mm. Salsa, Cha-cha, Merengue ja Samba, joihin yhdistellään myös hieman showtanssin elementtejä. Tunneilla tutustutaan showtanssille tyypilliseen vartalonkäyttöön ja liikeratoihin, hauskanpitoa ja irrottelua unohtamatta! 

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet, tanssilenkkarit tai tossut ja vesipullo. 

DanceFit

On tehokas ja kaloreita kuluttava fitness-tanssitunti, jonka perusideana on tanssiliikkeiden helppous; jokainen pääsee heti kunnolla irrottelemaan ja nauttimaan tanssimisesta. Dance fit.-tunnilla ei tehdä koreografiaa tai opetella tanssitekniikkaa tai tehdä tanssiesitystä, vaan tärkeintä on hyvä mieli sekä monipuolinen ja hauska liikunta. Tunti sopii vasta-alkajille tai jo pidempään liikuntaa ja tanssia harrastaneille. Jokainen tunti on ainutlaatuinen, joten kyllästymään et pääse!

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet, tanssilenkkarit tai tossut, vesipullo ja hikipyyhe.

Tanssin ABC 55+

Tanssin ABC 55+ tunneilla tanssitaan eri tanssinlajeja iän ja kehon edellytykset huomioiden. Perusideana on liikkeiden ja liikesarjojen helppous sekä tanssin ilon kokeminen. Teemme myös luovia harjoitteita kehon tuntemusta edistäen. Tanssin ABC: n tavoitteena on kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä erilaisten tanssielämysten kokeminen, joiden avulla ylläpidetään kehon vireyttä ja toimintakykyä.

Varusteet: Rennot ja mukavat vaatteet, sukat, tossut tai tanssilenkkarit ja vesipullo.

Zumba

Zumba on helppoa, sillä et tarvitse tunnille osallistuaksesi aikaisempaa tanssikokemusta. Zumba-tunnilla ei rakenneta koko tunnin mittaista koreografiaa vaan tunti etenee reippaasti fitness-tunneille tutulla tavalla. Mikä parasta, kaikki tanssivat omalla tyylillään!

Zumba on kaloreita kuluttava ja kuntoa kohottava tunti, jossa yhdistyy aivan huomaamatta myös lihaskuntoharjoittelu. Tunti on intervalliharjoittelua, jossa suorituksen intensiteetti vuorotellen nousee ja laskee. Keinuvat tanssiliikkeet antavat kunnon kyytiä koko vartalolle. 

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet, tanssilenkkarit tai tossut (ei liian karkeakuvioista pohjaa), vesipullo ja hikipyyhe.

DanceGirya- kahvakuulatanssi

Mitä on DanceGirya/KahvakuulaTanssi:
Tanssinopettaja Heli Hyvärisen kehittämä (2015) tanssilikuntamuoto, missä tanssitaan kahvakuulan (rannepainot, käsipainot, mikä tahansa paino) kanssa mm.lattarirytmejä.

Tanssillisesti DG soveltuu kaikille helppojen koreografioiden ansiosta! Jokainen voi määrittää itselleen sopivat painot, joita käytetään tanssikoreografioissa (500g- 4 kg).

DG on erittäin tehokas tanssiliikuntamuoto missä yhdistyy menevä musiikki, tanssin ihanuus sekä lihaskunnon tehostaminen liikkeisiin painoja käyttäen.  

Varusteet: Omat kahvakuulapainot, rennot ja mukavat treenivaatteet, sukat, sisätossut tai -kengät, vesipullo

Bailatino

Bailatinotunneilla tanssitaan erilaisien latinalaisrytmien tahtiin helppoja koreografioita. Tunti soveltuu kaikille. Tämä tanssitunti on sinulle, joka haluat tanssin riemua ja hersyvää hikeä. Samalla kehität monipuolisesti kehon hallintaa, tasapainoa ja ryhtiä.
Tunnille voit osallistua ilman aiempaa tanssikokemusta.
Mikäli haluat, tanssitunneilla voit tanssia myös korkokengissä

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet ja vesipullo.

Tanssijamit 60+

Tanssijamit 60+

Tämä tanssitunti on suunnattu 60-vuotiaille tai sitä vanhemmille. Tällä tunnilla tanssitaan lajeja laidasta laitaan sekä
seisten että tuolilla istuen. Vaikka et olisi koskaan tanssiaskelta ottanut, ei huolta - voit silti tulla tunnille mukaan.
Tällä tunnilla ei pullistella otsasuonta eikä viilata pilkkua, vaan nautitaan yhdessäolosta rivitanssin, tuolitanssin,
lattareiden tai lavatanssien tahtiin. Tällä tunnilla saat varmasti hyvän mielen ja hien pintaan kaupan päällisenä.
Kaikki tanssit ja askelikot aloitetaan aina perusteista, eikä aiempaa kokemusta tarvita. Tunnin lopuksi keho ja mieli
rentoutetaan, jotta päivän askareet jatkuisivat sujuvasti.

Tanssitunnille tarvitset rennot mukavat vaatteet, tanssitossut tai -kengät (ei sisäpelikengät) sukatkin käy. Juomapullo
Kielen kostuttamista varten.

Omasta liikkeestä tanssiksi

Omasta liikkeestä tanssiksi -ryhmä on erityisen ihana tanssiryhmä. Tunnille osallistuaksesi et tarvitse aikaisempaa tanssikokemusta, mutta innostuneen mielen. Kaikkein parasta on se, että kaikki tanssivat omalla tyylillään!
Tunti on suunnattu erityislapsille.

Varusteet: Rennot ja mukavat treenivaatteet, paljaat varpaat, sukat tai tossut ja vesipullo