HENKILÖKUNTA

Minna Palokangas
Puh. 044 587 4765
minna@kajaanidance.fi

Minna on toiminut Kajaanin Tanssiteatterin taiteellisena johtajana vuodesta 1995 ja tanssinopettajana vuodesta 1979,  Kajaani Dancen tanssikoulun rehtorina 2008 alkaen. Kasvatustieteen maisteri 1990. Tehnyt koreografioita musikaaleihin, tanssisatuihin ja erilaisiin tanssikatselmuksiin. Kajaani Tanssii -tapahtuman taiteellinen vastaava vuodesta 1996. Minna on Routa-ryhmän perustajajäsen. Sai lastenkulttuurin valtionpalkinnon 2002, erityisesti poikien tanssikasvatuksen eteen tehdystä työstä. Hänet valittiin vuoden positiivisimmaksi kainuulaiseksi 2009. Kainuun kulttuuripalkinto yhdessä Tanssiteatterin kanssa 2011  ja 2013 Pro Kainuu palkinto tanssikasvatuksen eteen tehdystä työstä.  Suomen Kulttuurirahaston Elias Lönnrot -mitalin hän sai 2017.

Minna toimii sekä Suomen Tanssioppilaitosten liiton että Kuopio Tanssii ja Soi hallituksen jäsenenä. Hän on DaCi Finlandin (Tanssin varhaiskasvattajat) puheenjohtaja.

 

Kirsi Karppinen
Puh. 044 241 9848
opintosihteeri@kajaanidance.fi

Kirsi aloitti Kajaani Dancen opintosihteerinä 1.9.2020 alkaen. Hänellä on monipuolinen työkokemus erilaisista opintosihteerin ja markkinointisihteerin tehtävistä sekä Kainuusta että pääkaupunkiseudulta. Koulutukseltaan hän on tradenomi.

Opintosihteerin tehtävä sisältää toimistotyön ja asiakaspalvelun lisäksi myös markkinointia, tiedottamista ja tapahtumien järjestämistä, joten myös työajat vaihtelevat tehtävän mukaan.

Arto Petjala
Puh. 050 313 4470
arto@kajaanidance.fi 

Arto toimii tällä hetkellä tanssinopettajana Kajaani Dancessa. Viikkotunteja kertyy lasten ja nuorten sekä aikuisten kautanssi ja nyky/jazztunneista aina aikuisten tanssi-iloitteluihin, kuten Dance fit ja Showtanssitunneista. Työltä liikenevän ajan puitteissa hän kiertää ympäri Suomea eri tanssitapahtumissa jakaen tanssin iloa ja taitoa jokaiselle halukkaalle. Arto valittiin vuona 2019 vuoden Tanssiopettajaksi.

Arton tanssiharrastus lähti käyntiin pienenä poikana tanhusta, jonka jälkeen se on jatkutunut show ja hip hop tuntien merkeissä. Lasten ja nuorten ohjaamisen hän aloitti 13 vuotiaana Pielaveden Voimistelijoissa. Paritanssikärpänen puraisi lukion vanhojen tansseissa vuonna 2002, jonka jälkeen hän on aktiivisesti harrastanut pari- ja seuratansseja, nykytanssia, katutanssia ja jazzia sekä oppilaan että opettajan näkökulmasta.

Arto on toiminut latinos ohjaajana Kokkolassa ja päätoimisena tanssinopettajana Seinäjoella Tanssikoulu Wimmassa. Tanssinopettajan ammattitutkinnon hän suoritti joulukuussa 2010.

Kajaani Dancessa Arto opettaa lukvuonna 2020-2021 erikoiskoulutusluokkia, katutanssia, lastentanssia, poikien tanssia, showtanssia ja DanceFitiä.

Mona Immonen
mona@kajaanidance.fi 

Mona on kotoisin Sotkamosta ja hänen tanssijuurensa ovat lähtöisin Kajaani Dancen sekä Ballet Kaukametsän erikoiskoulutusryhmistä. Mona opiskeli lukion ohella Jyväskylän avoimessa yliopistossa Tanssipedagogian erikoistumisopintoja ja aloitti 2015 opiskelut tanssinopettajan koulutusohjelmassa Kuopion Savonian ammattikorkeakoulussa. Hänen pääaineenansa opinnoissa oli nykytanssi,  ja sivuaineina jazztanssi ja baletti. Nykytanssin, jazzin ja baletin lisäksi Monalla on vahva pohja myös street-tanssilajien osalta. Hän valmistui tanssinopettajaksi (amk) keväällä 2019 ja opettaa Kajaani Dancella syksystä 2019 eteenpäin.

Monan opetusaineina Kajaani Dancessa lukuvuonna 2020 - 2021 ovat baletti, nykytanssi, jazztanssi, katutanssi ja ek-luokat.

Heli Vänninen
Puh. 050 572 4123
helihyvarinen@kamk.fi

Heli on tanssinopettaja sekä tanssi-ja liiketerapeutti. Heli opettaa lukuvuonna 2020-2021 Chicmariis-ryhmää, DanceGiryaa, Bailatinoa ja Zumbaa.

Susanna Möttönen
susanna.mottonen@gmail.com

Susanna on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja hän valmistui syksyllä 2012  Jyväskylän yliopiston Tanssipedagogiikan koulutusohjelmasta.

Susanna on tanssinut jo vuosia nykytanssia ja jazzia Kajaani Dancen  tanssikoulussa.

Kajaani Dancessa hän opettaa lukuvuonna 2020-2021 lastentanssia ja nykytanssia.

Anna Riski
Puh. 044 5874765
anna@kajaanidance.fi 

Anna on kotoisin Helsingistä ja hän muutti Kajaaniin vuonna 2010. Anna asui useamman vuoden ajan Englannissa (Liverpool ja Lontoo) ja valmistui vuonna 2008 Liverpool John Moores yliopistosta tanssijaksi ja koreografiksi. Sen jälkeen hän on työskennellyt useissa kansainvälisissä tanssiproduktioissa/-tapahtumissa ja -organisaatioissa tanssijana, koreografina ja opettajana (mm. Edinburgh Frindge Festival, Breakin’ Convention, Brouhaha International). Vuonna 2011 Anna aloitti Kajaani Dancella päätoimisena opettajana. Hän on myös työskennellyt tanssijana useissa Routa Companyn tanssiteoksissa vuosina 2012-2017. Anna on myös ahkera ompelija ja työskennellyt puvustajana Kajaani Dancen kevät-ja joulunäytöksissä, Routa Companyssä ja Kajaanin Harrastajateatterissa. 

Anna  toimii lukuvuonna 2020-2021 erikoiskoulutus 4-luokan jazztanssin tuntiopettajana.

Sonja Pakalén
Puh. 044 5874765
sonja@royalsd.fi 

Sonja on  kajaanilainen pitkänlinjan esittävän taiteen tekijä. Hän on työskennellyt yli 20 vuoden ajan tanssija-koreografina, ohjaajana, näyttelijänä sekä tanssinopettajana. Kajaanissa hän on tehnyt työtä Routa-ryhmässä (perustajajäsen), Kajaanin Kaupunginteatterissa, Kajaanin Dancessa sekä lukuisissa lyhyemmissä projekteissa eri puolilla Suomea mm.  kiinnityksellä Tanssiteatteri Minimissä Kuopiossa sekä vieraillut Jyväskylän, Kuopion ja Lahden kaupunginteattereissa. Sonja käyttää opetustyössään useampaa taiteen osa-aluetta: liikettä, tekstiä, musiikkia ja kuvataiteita. Tanssi-ja taidekasvattajana hän pyrkii monipuoliseen ilmaisuun, taiteen laajempaan ymmärtämiseen sekä raja-aitojen kaatamiseen.
Sonja on palkittu mm: Kajaanin kulttuuripalkinnolla 2003 ja valtakunnallisella Vuoden tanssikasvattaja-palkinnoilla 2016.

Sonja toimii lukuvuonna 2020-2021 aikuisten nykytanssin ja erikoiskoulutusluokan nykytanssin tekniikan tuntiopettajana.

Marianne Eteläsaari
Puh. 044 5874765
dance@kajaanidance.fi 

Marianne on tanssinut pienestä tytöstä lähtien. Ensin lajeina olivat baletti, nykytanssi ja jazztanssi, mutta teini-iässä katutanssilajit veivät tytön mennessään. Oppia katutanssilajeihin Mariannelle on kertynyt niin suomalaisilta kuin ulkomaalaisiltakin opettajilta.

Marianne on opettanut katutanssia vuodesta 2008 alkaen. Hän on työskennellyt muun muassa Cat People -tanssikoulussa Joensuussa sekä Nurmeksen Seppojen tanssijaostossa Nurmeksessa. Hän on yksi Itä-Suomen katutanssiyhdistyksen perustajajäsenistä. Marianne on sekä kilpaillut että valmentanut tanssijoita streettanssin SM-kisoihin.

Lukuvuonna 2020-2021 Marianne opettaa katutanssi 6-ryhmää sekä EK-luokkien house-tunteja.

Kia Immonen
Puh. 044 5874765
dance@kajaanidance.fi 

Sotkamosta kotoisin oleva Kia Immonen on Kajaani Dancen kasvatti. Hän on suorittanut tanssipedagogian erikoistumisopinnot 2011-2012 Jyväskylän avoimessa yliopistossa, sekä liikunnan ammattitutkinnon 2015-2016 Vuokatin urheiluopistolla.

Syksyllä 2020 Kia valmistui Savonia-ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi pääaineenaan nykytanssi ja jazztanssi. Sivuaineena Kia on opiskellut balettia. Kialta löytyy myös vankka pohja street-tanssilajien osalta.

Kia opettaa Kajaani Dancessa kevätlukukaudella 2021 nykytanssia, jazztanssia ja ek-luokkia